11:00

Eskilstuna City FK P05

Referat: BK Sport P 05 Gul - Eskilstuna City FK P05

Dags för helgens första match och på menyn stod City. Det märktes på killarna att det var en viktig match och att det var lite spänning i luften. Det märktes på City att det var en viktig match för dem också då laget som kom var i stort sett identiskt med det som spelar i P-04 serien. Att det var en viktig match märktes också på spelarna och spelet ute på planen, på ledarna på sidan som oftast är sitt lag närmast och inte minst på publiken. För att uttrycka sig enkelt så var det en viktig match för många…

Domaren blåser igång första halvlek och det börjar lite avvaktande från båda håll. Rätt som det är får vi upp farten och i ett huj sätter vi både 1, 2 och 3-0. En riktig kanonstart sett med BK ögon. City gör några byten och får mer stabilitet i spelet och får igång sitt fina passningsspel. De tuggar sig in i matchen och reducerar till både 1 och 2-3 innan halvtidsvilan. Tycker att vi var det lite bättre laget i första halvlek och någon ytterligare boll kunde ha slunkit in med lite tur.

I andra halvlek tar City tag i taktpinnen och rullar bollen fint. Vi ligger dock fint i markeringsspelet och de skapar inga mängder med chanser. Vi sticker upp mellan varven och skapar en hel del chanser som kunde ha resulterat i mål men City var lite tätare bakåt i andra halvlek än i första. City kvitterar till 3-3 och sätter även 4-3 i andra halvlek. Kändes inte helt rättvist och vi fortsatte att kämpa för att få till en kvittering. Tiden rullade på och med 2 minuter kvar fick vi en straffspark som med handen på hjärtat kanske borde ha varit en City frispark i ett tidigare läge. Kanske lite kompensation för en tidigare situation i straffområdet som inte resulterade i straff. Straffen tog lite nesligt i stolpen och det var nu inte lång tid kvar. Vi ger dock inte upp och på en hörna trycker Hannes in en retur och jublet från BK-sidan visste inga gränser. Kort därefter blåser domaren av matchen som slutar 4-4.

Summa summarum så rullade City bollen lite bättre än oss medans vi hade fler heta chanser totalt sett under matchen. 4-4 känns rättvist men vi hade heller inte bett om ursäkt för en seger!

Vi tackar för stabilt målvaktsspel, bra backspel, kompakt mittfältsspel och hett forwardsspel. En riktigt bra match från eget mål till topp helt enkelt!

Vi tackar domaren. Vi tackar City för en bra och het match både på planen, längs med sidan och i publiken. Skönt att ändå kunna skaka hand efter match även om man inte tycker helt lika vid alla tillfällen under själva matchen. Det är så det ska vara. Tack också till vår trogna publik som följer oss i vått och torrt.

Nu tar vi nya tag och tränar i veckan och ser fram emot 3 nya matcher till helgen.